top of page
solcellsbatteri_edited.jpg

Batterilagring 

Batterilagring blir allt mer populärt,  genom att installera batterilagring kan du själv spara din solel för ett senare behov. Du kan även använda ditt lagringssytem för att minska effekttoppar och därmed avsevärt sänka dina elkostnader. 

Varför bör vi lägga till ett batteri?

Använd mer egenproducerad, fossilfri el

Med ett batteri kan du lagra din solel och använda den senare. Har du överproduktion av el från solcellerna så laddas batteriet. Den el som lagras kan du använda på kvällen när solcellerna inte längre producerar något, och elpriset är högre.

Minska dina elräkningar

Genom att använda din besparade solenergi vid tillfällen du annars hade köpt el kan du sänka dina elräkningar, dessutom påverkas du mindre av elprisernas svängningar.

Höj värdet på din fastighet

En komplett lösning med solceller + batteri sänker fastighetens driftkostnad och höjer samtidigt värdet. Ett solcellsbatteri kan även ligga till grund för ett förmånligt grönt bolån genom att huset får en bättre energiklassning.​

Såhär fungerar batterilagringen

Med batterilagring kan du spara din överskottsproduktion istället för att sälja energin till din elhandlare. 

Den sparade energin kan du sedan använda när solpanelerna inte producerar någon ny, t.ex på natten, på mornarna/kvällarna där elpriset är dyrare eller de mörkare vintertiderna. Skulle ditt batteri bli fulladdat så säljer du överskottet till din elhandlare, precis som tidigare. 

 

Om du inte vill lägga till ett batteri i dagsläget kan det ändå vara smart att installera en anläggning som är förberett för ett batteri. Detta gör att du inte behöver byta ut din växelriktare och du slipper onödiga utgifter i framtiden. 

Kontakta oss för rådgivning och installation

bottom of page