Integrerade solceller

Integrerade solceller

Planerar du att lägga om taket eller kanske ska du bygga nytt hus? Om svaret är ja, så har du hamnat rätt! Vi på EES utför installationer av integrerade solceller som kan ersätta traditionella takpannor – för hela eller delar av taket. Resultatet blir ett stilrent, modernt och miljövänligt solcellstak som över tid kommer att betala sig självt.

Dessutom kan du använda dig utav det gröna rotavdraget vilket gör det möjligt att få15% av investeringskostnaden i bidrag!

Energy Effective Solutions är en certifierad solcellsinstallatörer. Vi hjälper dig med allt från projektering till färdig installerad solcellsanläggning

Vad är integrerade solceller?

Integrerade solceller är solceller som integreras direkt i taket. Man kan säga att integrerade solceller ersätter det vanliga takmaterialet istället för traditionella solceller som ofta läggs ovanpå ditt befintliga tak. Integrerade solceller har ofta samma färg och kan antingen ersätta en del eller hela ditt tak.

Vad kostar integrerade solceller?

Eftersom att varje tak är unikt så väljer vi att alltid göra ett hembesök hos er innan vi skickar ut en offert. Priset beror bland annat på:

  • Takets konstruktion

  • Val av solceller

  • Storlek på tak (Antal paneler)

Vad är fördelarna med integrerade solceller?

Den allra största fördelen med integrerade solceller menar många är att solcellerna blir en del av ditt tak, vilket gör att ditt tak får ett mer stilrent och modernt uttryck.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi använder oss utav flera olika typer av solceller 

Polokristallina


Polykristallina celler är gjorda utav flera mindre kisel kristaller i varje cell. De har lägst pris per Watt och är de vanligaste panelerna.
Monokristallina


Monokristallina solceller är gjorda utav tunna skivor av enkristall kiselblock. Den är något effektivare än polykristallina celler, och är bättre vid sämre solljus än vad den polykristallina cellen är. Priset är något högre då tillverkningsprocessen är mer komplicerad.
Integrerade solceller


Med integrerade solceller kan du få hela ditt tak att bli solpaneler! Det är det absolut snyggaste alternativet, och ska du ändå renovera taket så är det en utmärkt investering. Integrerade solpaneler kan bestå av olika celler, det vi använder oss mest utav är integrerade monokristallina solceller.
Tunnfilmssolceller


Tunnfilmssolceller har en annan tillverkningsprocess, och är möjligt att få väldigt tunna. Det går åt mindre material, och är därför oftast billigare i inköp. Verkningsgraden är dock lägre, så det krävs en större yta för att få ut samma effekt i jämförelse med poly och mono. Tunnfilmsceller påverkas också mindre utav skuggning och höga temperaturer. Dessa används ofta i byggnadsfasader, båtar och bilar.

solceller

Få skattereduktioner för att du producerar

förnybar el

hållbarhet

En installation beräknas vara återbetald på 10-15 år

klimatsmart

Grönt rotavdrag 15%

återinvestering

Producera el för

egenförbrukning samt

sälj överskottet

Ta kontakt

Vi hjälper er skapa framtiden.