Solceller

Sol är det billigaste sättet att producera el!

Slipp dyra elräkningar genom att producera din egna el istället. Sälj sedan tillbaka överskottet till elbolagen. 

Du som privatperson kan nyttja det gröna rotavdraget och få 15% av investeringskostnaden i bidrag!

Vi är certifierade solels-installatörer. Vi kan hjälpa dig med allt från projektering till installation. 

Att du använder egenproducerad solel innebär att du till viss del är självförsörjande. Man minskar behovet av den köpta elen med i genomsnitt 40-50%. 

Den el du inte använder själv kan du sälja till nätbolaget. Välj bland de olika nätbolagen och kolla vem av dem som ger dig mest kronor per kWh. 

Solceller i princip självgående och underhållsfria. Det finns inga rörliga delar som måste underhållas eller kan gå sönder. Det är inget bränsle som behöver tillföras och det är helt fritt från utsläpp, ljud och lukter.

Alla solpaneler vi använder oss utav är:

  • Kvalitétsmärken 

  • Hög effekt även när det är molnigt

  • 10-15 års produktgaranti

  • Långsiktig effektivitet med 80% effektgaranti upp till 25 år

  • Beräknad livstid på minst 30 år

  • Tål Nordens tuffa klimat

SSE_Medlem_horisental.png

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi använder oss utav flera olika typer av solceller 

Polykristallina


Polykristallina celler är gjorda utav flera mindre kisel kristaller i varje cell. De har lägst pris per Watt och är vanliga i tex Solcellsparker / större installationer
Monokristallina


Monokristallina solceller är gjorda utav tunna skivor av enkristall kiselblock. Den är något effektivare än polykristallina celler, och är bättre vid sämre solljus än vad den polykristallina cellen är. Priset är något högre då tillverkningsprocessen är mer komplicerad. Vanligast att använda på villor / bostadsrättsföreningar / mindre företagstak. Kallas ofta för "premium paneler".
Integrerade solceller


Med integrerade solceller kan du få hela ditt tak att bli solpaneler! Det är det absolut snyggaste alternativet, och ska du ändå renovera taket så är det en utmärkt investering. Integrerade solpaneler kan bestå av olika celler, det vi använder oss mest utav är integrerade monokristallina solceller eller tunnfilmssolceller.
Tunnfilmssolceller


Tunnfilmssolceller har en annan tillverkningsprocess, och är möjligt att få väldigt tunna. Det går åt mindre material, och är därför oftast billigare i inköp. Verkningsgraden är dock lägre, så det krävs en större yta för att få ut samma effekt i jämförelse med poly och mono. Tunnfilmsceller påverkas också mindre utav skuggning och höga temperaturer. Dessa används ofta i byggnadsfasader, båtar och bilar.

solceller

Få skattereduktioner för att du producerar

förnybar el

hållbarhet

En installation beräknas vara återbetald på 10-15 år

klimatsmart

Bidrag företag 10%

Grönt rotavdrag 15%

återinvestering

Producera el för

egenförbrukning samt

sälj överskottet

Ta kontakt

Vi hjälper er skapa framtiden.