top of page

Integrerade solceller

Integrerade solceller

Planerar du att lägga om taket eller kanske ska du bygga nytt hus? Om svaret är ja, så har du hamnat rätt! Vi på EES utför installationer av integrerade solceller som kan ersätta traditionella takpannor – för hela eller delar av taket. Resultatet blir ett stilrent, modernt och miljövänligt solcellstak som över tid kommer att betala sig självt.

Dessutom kan du använda dig utav det gröna rotavdraget vilket gör det möjligt att få 15% i bidrag av investeringskostnaden! 

Energy Effective Solutions är en certifierad solcellsinstallatörer. Vi hjälper dig med allt från projektering till färdig installerad solcellsanläggning

Vad är integrerade solceller?

Integrerade solceller är solceller som integreras direkt i taket. Man kan säga att integrerade solceller ersätter det vanliga takmaterialet istället för traditionella solceller som ofta läggs ovanpå ditt befintliga tak. Integrerade solceller har ofta samma färg och kan antingen ersätta en del eller hela ditt tak.

Vad kostar integrerade solceller?

Eftersom att varje tak är unikt så väljer vi att alltid göra ett hembesök hos er innan vi skickar ut en offert. Priset beror bland annat på:

 • Takets konstruktion

 • Val av solceller

 • Storlek på tak (Antal paneler)

Vad är fördelarna med integrerade solceller?

Den allra största fördelen med integrerade solceller menar många är att solcellerna blir en del av ditt tak, vilket gör att ditt tak får ett mer stilrent och modernt uttryck.

Hur kan vi hjälpa dig?

Vi använder oss utav flera olika typer av solceller 

 • Hur mycket kostar det att skaffa solceller?
  Det är olika beroende på vilka förutsättningar du har. Ca pris 30st paneler - 11kW efter grönt rotavdrag: 130 000kr Ca pris 50st paneler - 18kW efter grönt avdrag: 150 000kr Kontakta oss på info@eesolutions.se för mer information!
 • Hur gör jag om jag vill skaffa solceller?
  Kontakta oss på: info@eesolutions.se, eller fyll i en intresseanmälan här på hemsidan. Vi kommer på platsbesök och ger dig information om vad som passar bäst på ditt tak och ger dig en offert utefter dina önskemål.
 • Kan man ladda en elbil med ett vanligt uttag?
  NEJ. Uttaget klarar bara belastningen under en viss tid, det är därför stor brandrisk att ladda med ett vanligt uttag.
 • Vart jobbar ni någonstans?
  Vi utgår från Mariefred, och jobbar runt om i Mälardalen/Stockholm. Vid större projekt kan vi arbeta även på andra orter i Sverige.
 • Finns det bidrag för att installera solceller?
  Numera finns det ett "grönt rotavdrag" man som privatperson kan nyttja när man installerar solceller. Då ansöker vi direkt till skatteverket, precis som det vanliga rot/rut avdraget fungerar. Avdraget ligger på 15% på material & arbete. Max belopp per person: 50 000kr om året Läs mer hos skatteverket: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik.4.676f4884175c97df4192870.html
 • Hur fungerar gröna rotavdraget?
  Det gröna rotavdraget gäller för privatpersoner och man kan ansöka om det i samband med: -Solceller - 15% -Batterilagring - 50% -Elbilsladdare - 50% Ansökan sker via oss direkt, och du som privatperson behöver inte göra någonting i samband med ansökan. Läs mer på skatteverkets hemsida: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik.4.676f4884175c97df4192860.html
 • Hur mycket kan vi som BRF / företag få i solcellsbidrag?
  Företag och BRF:er har inte längre möjlighet att ansöka om något statligt stöd för solceller.
 • Hur mycket kan jag få i grönt rotavdrag?
  15% på material & arbete. Max belopp per person och år: 50 000kr
 • Kan jag få grönt rotavdrag om jag installerar solceller på mitt fritidshus?
  Om du har anslutning till elnätet kan du få använda det gröna rotavdraget. Inte om du har ett så kallat ”Off-grid system” , där du endast får el ifrån solcellerna och inte via ett elnät.
 • Hur skickar ni fakturor?
  Vi skickar helst fakturan via epost, som en del i vårt miljöarbete. Vid postfakturor lägger vi på en faktureringsavgift på 30kr.
 • Hur många dagar ställer ni på fakturan?
  Privatpersoner: 10dagar Företag: 30dagar Om vi inte kommer överens om något annat med kund.
 • Vad händer om jag betalar för sent?
  Vi skickar då en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift samt en dröjsmålsränta. Det står specificerat på din faktura hur stort beloppet är.
 • Hur Energy Effective Solutions sparar och håller dina personuppgifter trygga:
  Läs vår integritetspolicy här
Läs mer
solceller

Få skattereduktioner för att du producerar

förnybar el

hållbarhet

En installation beräknas vara återbetald på 10-15 år

klimatsmart

Grönt rotavdrag 15%

återinvestering

Producera el för

egenförbrukning samt

sälj överskottet

Gör er offertförfrågan enkelt genom att fylla I nedan formulär eller ring 076 172 99 54

offert

Ta kontakt

Vi hjälper er skapa framtiden.

bottom of page