top of page
0840_edited_edited.jpg

Solceller i Eskilstuna
Spara pengar med solceller

Vi hjälper dig från projektering till installation!

Kostnadseffektivt

Återbetalningstiden på solpaneler är ca 10-15 år. Därefter får du gratis energi minst 30 år till.

Tryggt

Vi är certifierade solelsinstallatörer. Vi hjälper dig med allt från projektering till färdig installation.

Säkert

Vi lägger stort fokus på säkerhet och använder oss endast utav material med högsta kvalitet.

Vill du installera solceller i Eskilstuna?

Energy Effective Solutions är certifierade solcellsinstallatörer och utbildade elektriker. Vi hjälper dig med allt från projektering till färdig installerad solcellsanläggning.

Vi även en lokal elfirma i Strängnäs, så vill du ha en lokal förankring och få kunniga och engagerade elektriker som installerar dina solceller. Så är du mer än välkommen att kontakta oss för att se över din investering!

 

Du som privatperson kan använda det gröna ROT avdraget vilket gör det möjligt att få 15% av investeringskostnaden i bidrag! 

Planerar du att lägga om taket eller kanske ska du bygga nytt hus? Om svaret är ja, så har du hamnat rätt! Vi på EES utför installationer av integrerade solceller som kan ersätta traditionella takpannor – för hela eller delar av taket. Resultatet blir ett stilrent, modernt och miljövänligt solcellstak som över tid kommer att betala sig självt. Vi utför såklart även installationer av traditionella solpaneler vilket passar dig som vill installera solceller på ditt befintliga tak.

Från projektering till färdig installation

Vi gör det enkelt för dig att investera i solceller genom att ta ett helhetsansvar för hela processen. Vi håller i projektet från start till långt efter att anläggningen är i drift. Ju tidigare vi kommer in i projektet desto mer kan vi hjälpa till med. Hos oss får du en personlig kontakt som ger dig rådgivning och information och som hjälper dig med planering, projektering och ansökan om exempelvis elcertifikat och bidrag.

Ansök om en skräddarsydd offert

Du gör en intresseanmälan på vår hemsida eller per telefon. Vi ringer upp och bokar in ett platsbesök.

Så här fungerar det

Leverans och inkoppling av solceller

Vi ordnar både leverans och installation av dina nya solceller.

Upplev billig och ren ström i ditt hem!

Du producerar ren och billig ström i minst 25 år samtidigt som du kan sälja tillbaka överskottet till elbolagen.

Våra tidigare installationer

Georg installerar integrerade solceller på sin villa
Energy Effective Solutions

Georg installerar integrerade solceller på sin villa

Vilka är Energy Effective Solutions?

Energy Effective Solutions utför elinstallationer med fokus på energieffektivitet och smarta lösningar. Om vi ska nå våra miljömål i Sverige måste vi alla börja någonstans. Att satsa på att energieffektivisera sitt hem, skaffa elbil och solceller är en bra investering för framtiden. Att du sedan kan komma att tjäna pengar på det är en extra bonus. Vi kan hjälpa dig, att hjälpa miljön.

Läs mer

Idaochstaffan.jpg

Vanliga frågor

 • Hur mycket kostar det att skaffa solceller?
  Det är olika beroende på vilka förutsättningar du har. Ca pris 30st paneler - 11kW efter grönt rotavdrag: 130 000kr Ca pris 50st paneler - 18kW efter grönt avdrag: 150 000kr Kontakta oss på info@eesolutions.se för mer information!
 • Hur gör jag om jag vill skaffa solceller?
  Kontakta oss på: info@eesolutions.se, eller fyll i en intresseanmälan här på hemsidan. Vi kommer på platsbesök och ger dig information om vad som passar bäst på ditt tak och ger dig en offert utefter dina önskemål.
 • Kan man ladda en elbil med ett vanligt uttag?
  NEJ. Uttaget klarar bara belastningen under en viss tid, det är därför stor brandrisk att ladda med ett vanligt uttag.
 • Vart jobbar ni någonstans?
  Vi utgår från Mariefred, och jobbar runt om i Mälardalen/Stockholm. Vid större projekt kan vi arbeta även på andra orter i Sverige.
 • Finns det bidrag för att installera solceller?
  Numera finns det ett "grönt rotavdrag" man som privatperson kan nyttja när man installerar solceller. Då ansöker vi direkt till skatteverket, precis som det vanliga rot/rut avdraget fungerar. Avdraget ligger på 15% på material & arbete. Max belopp per person: 50 000kr om året Läs mer hos skatteverket: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik/safungerarskattereduktionenforgronteknik.4.676f4884175c97df4192870.html
 • Hur fungerar gröna rotavdraget?
  Det gröna rotavdraget gäller för privatpersoner och man kan ansöka om det i samband med: -Solceller - 15% -Batterilagring - 50% -Elbilsladdare - 50% Ansökan sker via oss direkt, och du som privatperson behöver inte göra någonting i samband med ansökan. Läs mer på skatteverkets hemsida: https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gronteknik.4.676f4884175c97df4192860.html
 • Hur mycket kan vi som BRF / företag få i solcellsbidrag?
  Företag och BRF:er har inte längre möjlighet att ansöka om något statligt stöd för solceller.
 • Hur mycket kan jag få i grönt rotavdrag?
  15% på material & arbete. Max belopp per person och år: 50 000kr
 • Kan jag få grönt rotavdrag om jag installerar solceller på mitt fritidshus?
  Om du har anslutning till elnätet kan du få använda det gröna rotavdraget. Inte om du har ett så kallat ”Off-grid system” , där du endast får el ifrån solcellerna och inte via ett elnät.
 • Hur skickar ni fakturor?
  Vi skickar helst fakturan via epost, som en del i vårt miljöarbete. Vid postfakturor lägger vi på en faktureringsavgift på 30kr.
 • Hur många dagar ställer ni på fakturan?
  Privatpersoner: 10dagar Företag: 30dagar Om vi inte kommer överens om något annat med kund.
 • Vad händer om jag betalar för sent?
  Vi skickar då en påminnelsefaktura med en påminnelseavgift samt en dröjsmålsränta. Det står specificerat på din faktura hur stort beloppet är.
 • Hur Energy Effective Solutions sparar och håller dina personuppgifter trygga:
  Läs vår integritetspolicy här

Offertförfrågan

Gör er offertförfrågan enkelt genom att fylla I nedan formulär eller ring 076 172 99 54

Solenergi är en av de mest allsidiga och hållbara energikällorna som finns. Den kan användas på många olika platser - från bostäder till företag. Detta är vad som gör solceller idealiska för Eskilstuna. I en stad som redan arbetar hårt för att minska sin klimatpåverkan, kan solceller vara en stor del av lösningen. Och det bästa av allt är att det blir billigare och billigare att installera solceller.

En annan fördel med solceller är att de har låga underhållskostnader och är mycket hållbara. Solcellssystem är designade för att hålla i minst 25 år, och underhållskostnaderna är minimala. De flesta solpaneler har också en garanti på minst 10 år, vilket betyder att man kan vara säker på att man får valuta för pengarna.

I Eskilstuna har vi sett en ökning av efterfrågan på solenergi, och det är inte svårt att förstå varför. Att ha solceller på din fastighet kan bidra till att sänka dina energikostnader avsevärt. Dessutom kan du få skattetillägg om du installerar solceller på ditt hem eller företag. Det betyder att du kan få tillbaka en del av dina installationkostnader.

En annan fördel med solceller är att de är miljövänliga. Solenergi är en ren källa till energi, vilket betyder att den inte utsläpper något skadligt avfall eller CO2. Det är verkligen en hållbar lösning som gynnar både människor och planeten.

bottom of page